speaker-photo

Nenad Đurđević

Predsednik Alijanse za cirkularna pakovanja

Nenad Đurđević je rođen 1968. godine u Kruševcu. Oženjen je suprugom Anom, školskom drugaricom i arhitektom. Imaju sina Alekseja. Svoje prvo zaposlenje po završetku studija menadžmenta pronašao je u preduzeću „Beomedicina“, radeći na poslovima uvoza/izvoza. Zatim počinje korporativnu karijeru u
beverage industriji - prvo u spirit wine Giant-u “Allied Domecq“ / danas “ Pernod Ricard”, na svim komercijalnim pozicijama. Sa doživotnom nagradom za doprinos industrjiji škotskog viskija “ The Keepers of the Quaich” odlazi iz ove industrije i prelazi u industriju za aluminijumska pakovanja za pića i napitke – Ball Corporation. krajem 2005. Od 2006. Godine do danas bavi se razvojem tržišta aluminijumskih limenki komercijalizacijom održivosti (sustainability) , prolazeći mnoge pozicije I geografije – AMEA , Dubai , Russia STAN’s. Uvek društveno aktivan za prave ciljeve, jedan od osnivača Srpske Asocijacije Menadžera, Alijanse za cirkularna pakovanja, itd.

11:15 - 12:45

Sreda 22. novembar

PANEL 1 • Cirkularna ekonomija na Balkanu 2023/2024: Gde smo i kuda idemo?

Konferenciju otvaramo diskusijom o aktuelnim politikama i regulativama u oblasti cirlularne ekonomije u regionu. Nadležni ministri i drugi predstavnici ključnih institucija govoriće o planovima za nove pravne i političke okvire u budućnosti, rezultatima i usklađenosti zakona sa realnim potrebama i stanjem na tržištu.

Cilj je da se, kroz diskusiju državnih aktera iz regiona, saznaju odgovori na pitanja:

• Koliko su nacionalni pravni okviri usklađeni sa potrebama modernogcirkularnog tržišta;

• Da li je balkansko tržište spremno za praćenje globalnih ekonomskih tokova i kako može odgovoriti na izazove;

• Šta nadležne institucije čine kako bi se mala i srednja preduzeća, inovatori, ali i velike kompanije na Balkanu pripremile za nove tržišne zahteve i potrebe.